miercuri, 16 ianuarie 2013

Tiramisu

      Ingrediente

  • piscoturi - 24 bucati ;
  • mascarpone: 500 gr;
  • oua: 5;
  • cacao neagra;
  • cafea;
  • coniac;
  • zahar: 7 linguri;
  • fulgi de ciocolata rasa: 3 linguri;

     

Mod de preparare

Se separa ouale.

Se bat albusurile spuma.

Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso).

Se raceste cafeaua.

Se incorporeaza crema de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi si albusurile de ou batute spuma. Eu am folosit mixerul si nu recomand pt ca mi s-a cam subtiat crema finala (nu mult dar asa mi s-a parut. Recomand sa se foloseasca o paleta pt incorporat amestecurile la final.

Se face amestecul lichid din cafea si coniac (cine are, se recomanda si vin de Marsala,).

Se pune intr-o tava cu pereti mai inalti , se pune un strat de piscoturi date prin cafea (inmuiate pe ambele parti), apoi un strat de crema, apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi ultimul de crema. Se pudreaza la final cu o sita cu cacao neagra si cu fulgii de ciocolata (ciocolata neagra rasa).

Se da la rece pentru minim 5 ore.

    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu