joi, 17 ianuarie 2013

Crema cappuccino

 Ingrediente (4 portii):

  • 200 ml cafea tare, naturala, gustoasa
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar 
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 bezele sau pricomigdale
  • nes sau cappuccino pentru decor


Mod de preparare:

- gelatina se pune in 80-100 ml apa rece si se lasa la inmuiat
- cafeaua se fierbe cu vanilia si se lasa deoparte (pune cafeaua la fiert intr-o oala mai mare)
- galbenusurile se bat bine cu zaharul (cu mixerul 2-3 minute) pana devin o spuma deschisa la culoare
- se adauga 5-7 linguri de cafea calda si se amesteca
- crema de galbenusuri si cafea se toarna in oala in care ai fiert cafeaua, se pune pe foc si se amesteca bine cu un tel para pana cand toata compozitia devine cremoasa si se ingroasa - timp: 10 minute!
- in crema se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste, fara a aduce crema la fierbere!
- crema se lasa la racit amestecand din cand in cand in ea
- frisca lichida se bate cu mixerul dupa indicatiile de pe cutie
- pastreaza putina frisca pentru decor, restul se amesteca in crema (dupa ce aceasta s-a racit complet)
- se amesteca frisca, crema si putina scortisoara (dupa gustul fiecaruia)
- crema obtinuta astfel se pune in pahare sau in cesti si se lasa la rece cateva ore
- crema de cappuccino se poate orna cu bezele, pricomigdale, frisca, ciocolata rasa, nes, praf de cappuccino, boabe de cafea sau cacao.

Crema de cappuccino este delicioasa si romantica si poate fi servita alaturi de un pahar de whisky sau lichior de cafea.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu