joi, 17 ianuarie 2013

Ciorba alba de pastai

Ingrediente:

  • 1/2 Kg pastai de fasole
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina mijlocie
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire de rubarba
  • leustean
  • Iaurt ori smantana
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 pahar de ulei
  • sare


Mod de preparare:

Punem oala pe foc, asteptam sa se incalzeasca binisor, dupa care turman in ea cam 1/2 pahar de ulei si imediat 3 linguri de faina.

Amestecam rapid si fara sa asteptam sa se rumeneasca faina ci doar sa se umfle putin, stingem cu apa rece, turnata incetisor pana faina elibereaza glutenul si rantasul nu are cocoloase.

In momentul asta turnam restul de apa (pt cantitatea de legume de mai sus, cam 3 litri).

Saram si adaugam pe rand: intai ceapa taiata maruntel si fiarta cam 10 minute fara capac, ca sa-i dispara mirosul pregnant.

Dupa asta, pastaile curatite si rupte in bucati aproximativ egale; dupa 10 minute/un sfert de ora, legumele taiate cubulete - morcovul, patrunjelul, telina, pe care le fierbem deja cu capacul pus, la foc mic, si dupa alte 10 minute ardeiul si rosiile cubulete.

Cand toate astea s-au fiert, acrim cu cele doua fire de rubarba, pe care doar le azvarlim in ciorba odata cu usturoiul tocat, fara a mai fierbe deloc: stingem focul imediat!

 Amestecam smantana sau iaurtul cu cateva polonice din zeama fierbinte,  apoi punem compozitia  in oala si punem coditele de leustean, tocate fin.

Frunzele de leustean le punem doar cand ciorba e numai buna de mancat.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu