joi, 17 ianuarie 2013

Prajitura Carpati

Ingrediente:

       Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde ( cca 1 kg)

       Pentru crema:

  • 750g zahar
  • 13 linguri faina
  • cam 1,5 – 1,75 l lapte
  • esenta rom
  • 250 g margarina


Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute separat cu zaharul.

Se pune laptele, bicarbonatul stins si faina in ploaie pana se obtine o coca .

Se intind foi subtiri care se coc pe dosul tavii. Pentru tava mare de aragaz se fac cam 10 -11 foi. Cand se scot din cuptor foile se pun pe suprafata plana. Foile se intaresc.

Faina se bate cu telul in 400 ml lapte sa nu se formeze cocoloase.

Zaharul se caramelizeaza fara sa se arda si se pune restul de lapte incalzit pana la 1,5 l.

Cand s-a dizolvat zaharul in lapte se adauga faina si se amesteca pe foc mic pana se fierbe bine. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte sa fie ca o crema.

La sfarsit se adauga esenta si margarina. Se mai pastreaza cateva linguri pentru asamblare.

Cand s-a racit crema se intinde pe foi presand usor sa nu se rupa.

Dupa ce foile sunt moi se taie fasii de 10 – 15 cm rezultand un paralelipiped.

Fiecare fasie se taie pe diagonala si se lipesc bucatile cu crema oprita pe latura mare a triunghiului.

Se imbraca cu ciocolata sau crema dupa preferinta.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu