vineri, 18 ianuarie 2013

Paste cu pesto alla siciliana

Ingrediente:

  • 500 gr paste (scurte sau tortellini)
  • sare

       Pesto alla siciliana:

  • 200 gr rosii cherry
  • 10 frunze busuioc
  • 35 gr urda usor sarata (ricotta salata)
  • 35 gr parmezan
  • 35 gr pinoli (seminte de pin)
  • 15 gr migdale
  • 2 prize piper negru
  • 10 rasnite fulgi de chili
  • 50 ml ulei extravirgin de masline de calitate


Mod de preparare:

Taiati rosiile in doua si strangeti fiecare jumatate intre degete astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara.

Scoateti acest miez cu ajutorul unei lingurite.

Puneti rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano (exceptand uleiul) intr-un blender si mixati bine pana se marunteste totul bine.

Adaugati uleiul si continuati sa mixati pana obtineti o pasta.

Verificati de sare si adaugati daca e cazul. (pesto e mai bun dupa ce sta macar 1 ora, aromele se dezvolta in acest timp.)

Fierbeti pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.

Scurgeti-le bine, dar pastrati 6 linguri de apa.

Puneti apa intr-un bol si peste ea adaugati pastele scurse.

Deasupra adaugati pesto-ul si amestecati usor pana pastele sunt acoperite. Gustati de sare.(apa ajuta pesto-ul sa se amestece mai usor cu pastele)

Serviti pastele cu extra parmezan presarat deasupra, cu o frunza de busuioc la mijloc si putin ulei de masline picurat peste ele.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu