joi, 17 ianuarie 2013

Saratele cu branza si chimen

Ingrediente:

  • 300 g branza telemea
  • 2 lingurite chimen
  • faina cat cuprinde
  • un pachet margarina
  • un iaurt mic
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • un plic drojdie uscata


Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in doua-trei linguri de apa calduta.

Margarina tinuta la temperatura camerei o vom rupe bucatele si o vom adauga in vasul in care facem aluatul pentru saratele.

Punem si cele doua oua.

Adaugam branza data pe razatoare sau faramitata cu mana, iaurtul si cele doua lingurite de chimen.

Daca branza nu este suficient de sarata, mai punem putina sare.

Amestecam compozitia si apoi adaugam faina.

Framantam cu simt de raspundere pana atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini. A

luatul de saratele trebuie sa fie tare, asa ca trebuie sa fim flexibili atunci cand e vorba de cantitatea de faina necesara.

Dupa ce am terminat de framanat, lasam aluatul la crescut intre o jumatate de ora si o ora, in functie de rabdarea fiecaruia.

Aluatul de saratele nu trebuie lasat la caldura, asa cum se procedeaza de obicei, ci il lasam sa creasca fara niciun fel de ajutor.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pana cand obtinem o foaie de grosimea mai subtire de un deget.

Foaia se unge cu galbenusurile batute si se presara cu branza rasa sau cascaval.

Acum dam viata saratelelor, taiem foaia in fasii de dimensiunea dorita.

Facem asta fie pe blatul de lucru, fie direct in tava in care am pus hartie de copt.

Se tin saratelele la cuptor un sfert de ora, atat cat sa se rumeneasca putin.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu