joi, 17 ianuarie 2013

Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente :

       Pentru foi:

  • 4 linguri de lapte
  • o lingurita amoniac
  • 3 lingurite zahar
  • un ou intreg
  • 100 g margarina
  • faina

       Pentru crema:

  • 1 pahar cu lapte
  • 150 g unt
  • 1 1/2 pahar zahar
  • o lamaie
  • faina


Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele, se framanta si se intind doua foi care se coc.

Crema se prepara astfel: 2 linguri cu faina se amesteca cu un pahar cu lapte si se pune pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se freaca bine 150 g de unt cu 1 1/2 pahar zahar pudra pana ce nu se mai simte zaharul, apoi se introduce in unt cate o lingura din crema de lamaie pana se adauga toata.

Cu aceasta crema se umplu foile si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu