vineri, 18 ianuarie 2013

Paste cu pui si ciuperci

Ingrediente :

  • 200 gr paste scurte (penne)
  • 150 gr pulpe dezosate sau piept de pui
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 4 rosii uscate in ulei (optional)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1/2 lingurita oregano (sau cimbru uscat)
  • 30 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper negru

     

       Sos de parmezan:

  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 gr crema de branza
  • 2 linguri cu varf parmezan razuit
  • sare

Mod de preparare :

Se pune apa multa la fiert cu sare.

Cand fierbe apa, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Carnea de pui taiata fasiute subtiri se prajeste in uleiul incins pana incepe sa se rumeneasca usor.

Se presara cu sare si piper negru. Se scoate cu o paleta pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se prajesc usturoiul taiat felii si ciupercile feliate si ele.

Se presara cu oregano, sare si piper negru in timp ce le sotati.

Cand sunt usor rumene se sting cu vin si se lasa la fiert pana vinul e evaporat aproape de tot.

Se scot peste pui.

Se toaca rosiile uscate cubulete mici si se pun in farfuria cu pui si ciuperci.

In tigaia in care ati prajit puiul si ciupercile se adauga smantana si crema de branza. Se fierbe la foc mediu pana branza e topita de tot.

Se trage tigaia de pe foc si se adauga parmezanul, amestecandu-se pana se topeste.

Se adauga ciupercile si puiul in sos (impreuna cu tot sucul lasat in farfurie) si se pune tigaia iar pe foc mediu. Se mai fierbe totul timp de 2-3 minute. Se drege sosul de sare si piper.

Pastele fierte si scurse se adauga in sos si se amesteca bine, sa absoarba sosul. Se drege de sare.

Se servesc calde, presarate cu parmezan si patrunjel tocat.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu