vineri, 18 ianuarie 2013

Salata de paste cu legume

Ingrediente:

  • 150 gr paste scurte
  • 6 rosii cherry (12 daca sunt foarte mici)
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras 
  • 4 frunze busuioc
  • 3 catei usturoi
  • 5 linguri ulei masline extravirgin
  • 10 rasnite chili
  • sare


Mod de preparare :

Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul.

Se adauga usturoiul taiat felii si chili.

Se prajeste la foc mic pana usturoiul se inmoaie.

Se da focul la mare si se adauga rosiile taiate (in doua sau patru, dupa marime).

Se prajesc rosiile timp de 3 minute, amestecand rar. Se scot pe o farfurie.

Se adauga in tigaie dovlecelul taiat bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute.

Se scot peste rosii.

Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute.

Se scoate peste rosii si dovlecel.

Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.

Peste legumele prajite se adauga busuiocul taiat fasii.

Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Se scurg de apa si se pun intr-un bol.

Se toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in farfurie.

Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.

Se serveste la temperatura camerei, presarata cu parmezan ras daca doriti

Pofta buna  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu