vineri, 18 ianuarie 2013

Paste cu ricotta si nuca

Ingrediente:

  • 300 gr paste scurte
  • 100 gr branza ricotta
  • 50 gr parmezan
  • 30 gr busuioc proaspat
  • 50 gr samburi de nuca
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri ulei de nuca
  • sare, piper


Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare.

Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.

Pana cand fierb pastele, pregatim sosul. In robot mixam busuiocul, usturoiul, nuca, sare si piper.

Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o pasta, dar nu foarte fina.

Adaugam pasta de nuca si busuioc peste ricotta si parmezanul razuit fin si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam peste sos 150 ml din apa in care fierb pastele si amestecam sa se subtieze sosul. (puteti folosi smantana dulce pentru a subtia sosul)

Scurgeti pastele de apa si puneti-le la loc in oala fierbinte.

Adaugati sosul peste ele si amestecati bine. Gustati de sare.

Serviti imediat cu extra parmezan razuit si stropite cu putin ulei de masline.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu