miercuri, 16 ianuarie 2013

Mini tarte cu branza si Prosciutto

       Ingrediente:

  • 2 buc. aluat de foietaj 
  • 8 oz (225 gr) cream cheese (sau branza de vaci seaca)
  • 1/4 ardei rosu daca este foarte mare si 1/2 daca este marime medie
  • 4-5 rosii cherry
  • 3 feliute de sunca cruda (prosciutto sau ciuperci prajite cu ceapa si condimente)
  • 1 ou
  • sare, piper si alte arome (orice va place)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 linguri smantana.



     Mod de preparare:


Aluatul de foietaj se intinde si se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti sau cu un pahar cu gura subtire.

Cercurile de aluat se pun in tavile de mini muffins (mini briose).

Dupa aceia, branza (cream cheese sau de vaci) se amesteca cu oul, smantana, sare, piper si fasiute sau bucatele mici de sunca (prosciutto). La alegere se pot pune ciuperci prajite cu ceapa si condimente, salam, legume combinate sau orice altceva va place).

Ceapa, ardeiul si rosiile se taie marunt si se soteaza in putin ulei, cateva minute. Se scurg de ulei si se adauga peste amestecul de branza. Se omogenizeaza si se umplu cosuletele de aluat. Se dau la cuptor, la temperatura mare (380 f- 195C) pana prind o culoare aurie.

Se scot, se aseaza pe un paltou, se lasa sa se raceasca si se consuma langa un pahar de bere.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu