joi, 17 ianuarie 2013

Branzoaice cu stafide

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie de bere
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 150 g branza dulce
  • 100 g telemea
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g stafide
  • 2 linguri rom


Mod de preparare:

Se dizolva o lingurita de zahar si drojdia de bere in laptele caldut, apoi se toarna intr-o adancitura facuta in faina cernuta si se framanta cu un ou batut cu un praf de sare si restul de zahar, coaja de lamaie si la sfarsit untul inmuiat.

Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald, 20-25 minute.

Intre timp se pregateste umplutura.

Intr-un castron se amesteca branza dulce cu telemeaua rasa, un ou, o lingura zahar pudra si stafidele macerate in rom.

Din aluatul crescut se taie patratele, se adauga pe fiecare umplutura formata, se impacheteaza in forma de plic si se mai lasa la dospit circa 10 minute.

Branzoaicele astfel formate se ung cu ou, se presara stafide pe deasupra si se coc in cuptorul incins la foc potrivit 25 - 30 minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu